Nescrise...

To my dearest soulmate

03/25/2016

Și astăzi ca și atunci.

Am ascultat-o în 4 ani povestind despre viața ei pe care puțini o știu în detaliu. Mulți o judecă, mulți nu o înțeleg. Eu am înțeles-o la un moment dat. Și am început s-o admir. O văd venind la școală de 4 ani cu un ghiozdan plin de optimism. Râde și mă face să râd. Când plecăm împreună acasă sub aceeași umbrelă, râdem până ne doare burta. Râdem pentru că ea știe să scoată din orice câte o minune la care râzi și după o lună. Când e tristă, ascultă muzică. N-ai crede că în spatele ochilor verzi și genelor lungi (pe care le-am invidiat întotdeauna) sunt ascunse atâtea file înlăcrimate, întrebări și durere. 
O admir pentru că e optimistă. E frumoasă chiar și atunci când întârzie, când uită, când se enervează, când nu știe ce să facă. Când m-a sunat de ziua mea ca să-mi cânte la mulți ani, mi s-a făcut pielea de găină. E sosia Christinei Aguilera. 

My dear, ar fi culmea să mă apuc să scriu ce ar trebui să faci în momentele astea. Nu prea ştiu. Tot ce e sigur în lumea de azi, e… nesiguranţa. Şi frica. Şi eşecurile. Dar lasă-mă să îţi mai spun ceva.  
C E L  mai sigur refugiu pentru tine, e Dumnezeu. El cunoaşte, ştie când stai jos şi când te trezeşti. De departe îţi pătrunde gândurile. Ştie când mergi şi când adormi. Când nu erai decât un plod fără chip, ochii Lui te vedeau.

Oamenii dezamăgesc. Azi sunt, mâine pleacă. Suntem dependenţi de Dumnezeu, însă noi încercăm să umplem golurile cu alte lucruri. Toate pier la un moment dat. Stâncile pe care ni le facem noi se prăbuşesc, mai devreme sau mai târziu. Zidurile în spatele cărora ne ascundem se năruie şi ele. Poate te întrebi, ei, şi? Dumnezeu rămâne, am înţeles, dar, cu ce mă ajută asta pe mine?
Îmi spunea cineva că Dumnezeu ne-a creat şi că acum e undeva departe, că ne-a uitat şi că noi funcţionăm singuri. Totally wrong. Uite ce spune un specialist în neuroştiinţe, David Eagleman:
„Povestea omului este incredibilă. Aşa cum cosmosul este mai mare decât ne-am închipuit vreodată, şi complexitatea omului ne depăşeşte imaginaţia. Ce capodoperă complicată este creierul….! Cel mai minunat lucru pe care l-am descoperit în univers!”  
Cum ar putea Dumnezeu să uite de tine? Tu eşti cea mai minunată creaţie a sa. El Însuşi afirmă asta. 

Fă din Dumnezeu prietenul tău cel mai bun. Nu e vorba despre o religie care te diferenţiază de alţi oameni. E vorba despre găsirea acelui ceva care te întregeşte. Mai mult de atât, care te vindecă. Acel ceva care îţi dă un sens, care îţi dă un scop. Aici e iubirea pe care o cauţi. El mai spune : Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti.
Asta e cea mai frumoasă parte a prieteniei cu Dumnezeu. 
Nu face alegeri de una singură. Roagă-l pe El să aleagă pentru tine.

Happy Birthday, my dear one!

https://www.youtube.com/watch?v=Su5DG8pQMB8  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *