Suflet desculț

a0f6d8587298e3afd68b69ae06e981c9

Iarăși o poveste cu un apus, miros de iarbă, iepurași a căror blăniță miroase a stele, o îmbrățișare ce durează de la plus infinit încolo și o inimă care vrea să plece undeva departe. O poveste pe care o scriu atunci când oamenii nu-mi sunt îndeajuns, când toate refugiile mi se prăbușesc. E poveste pe care o știu doar eu.

Mâini mititele care desfac bobocul de mac.. Floarea, buimacă de propria culoare, se desface în palmele lui ca o hârtie creponată. Un boboc e roz, altul e roșu, altul e alb. Pe scaunul din dreapta șoferului zac boboci frânți de pe câmp, în drumul spre casă. E uimire în fața unei flori ce se deschide tocmai când soarele apune.

– Oare de ce soarele se vede așa când apune aici, iar oamenii din partea cealaltă a lumii îl văd somnoros și despuiat de raze? Parcă ar fi doi, însă știm că e doar unul… Parcă ar avea două fețe, dar e aceeași stea…
– Hmmm…

Și ni se pare că apusul și splendoarea cu care Cineva pictează cerul care începe puțin mai încolo de vârful degetelor noastre, se sprijină pe umerii noștri. Parcă avem în palme toată frumusețea universului. Inspirăm adânc și dispărem în razele care se împiedică de părul răsfirat pe umeri, de pleoapele noastre care clipesc îndelung.

Să nu mă lași niciodată să spun că mi-a ajuns. Că am văzut destul. Că am gustat destul. Să-mi faci inima să tânjească după Tine. Să mă faci mut de uimire în fața măreției Tale ascunsă la vedere în jurul meu, în tot ce mă înconjoară. Să nu mă lași sătul niciodată; lasă întotdeauna loc pentru încă puțin ca să nu mă opresc niciodată din alergarea mea înspre Tine. Să nu mă lași să mă mulțumesc cu omul. Să mă înveți să recunosc vocea Ta.
Lasă și secetă în suflet. Ca să nu uit să te caut. Ca să nu mă mulțumesc cu puținul lumii de aici. Învață-mă să tac, să rabd, să mă las folosit de Tine. Să faci lucruri mari cu mine. Să vii cu mine. Să nu mă lași să plec singur. Să mă înveți să arunc sămânța, să mă ajuți să aștept în tăcere. Să scrii cu mine. Să mă faci o lumină.

Învață-mă.
Călăuzește pașii mei.
Mergi înaintea mea.

Sursă fotografie: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *