stilul și căldura

5Q9C8235

Căldură mare, mon cher. Se topește înghețata, gheața din limonadă, mintea……

Grăbi pasul ca să apuce să traverseze. Tocuri, blugi mulați, un tricou și bijuterii maaaari ce se bălăngăneau ca la… ați văzut văcuțele alea cu clopote la gât? Mno… Avea picioarele subțiri, iar de la brâu în sus… strat, strat, strat, strătuleț. Splendidă priveliștea. Nimic nu se compară cu așa ceva, on my word.

Vorbeam acum câteva săptămâni cu cineva despre decență. Atunci am spus că definiția decenței depinde de context, de principii, de om, de, de, de. Azi, în momențelul ăsta nu mai cred asta. Cred că decența înseamnă să știi să te îmbraci ținând cont de constituție, de buget și de bun simț. Și de acel ceva care îți spune atunci când te privești în oglindă uhm, nu eu n-aș ieși așa din casă.

Două doamne în cabina de probă.

– Vai, dragă, dar e faină.
– Da… se poartă acum.
– Da, da, da. Am văzut și eu.

Da, se poartă. Nu contează că tu ai o anumită formă, că nu te prinde culoarea aia, că nu ți se cuvine ca femeie de vârsta n să porți așa ceva. Nu contează. Se poartă punct. Nu trebuie să vină Iulia Albu să îți spună că nu ai stil. E vorba de prestația ta. De câtă valoare crezi că ai atunci când fundul tău, scuză-mă, se vede bine și de la distanță, iar tu îți iei o pereche de blugi albi, un maieu trântit sus și tocuri atunci când ieși cu javra, pardon, câinele la plimbare. Cine e câine aici? Că, mai nou, și ei au vestuțe când e frig. Îmbrăcăm câinii și dăm noi jos din hainele de pe noi, că, mna, acum e cald, e prea cald.

Evele au reușit cu succes să transforme ideea de femeie în ceva dezgustător. Uitați-vă în jur. Nu, nu te dă nimeni în judecată că ești grasă, plinuță sau ca o scândură. Ești femeie și ai ceva extrem de special doar pentru faptul ăsta. Că ești femeie punct. Dar nu știu zău ce ești când porți haine sfâșiate, îți lași una-alta p-afară, de abia îți tragi blugii pe tine (ce să mai zic de-i dat jos. mă întreb, ce faceți când aveți urgențe la baie?) și porți chestii incomode de dragul modei. Sau de dragul de a atrage fluierături. Și asta e o poveste. Dar, că tot veni vorba, chiar nu știu ce fel de bărbat trebuie să fii ca să-ți curgă ochii după o femeie care nu știe că dotarea (sau nedotarea) care o face femeie îi dă obligația de a se trata ca atare. Depinde de ce înțeleg unele prin asta…

Decența e decență. Și când e asfaltul lavă și când e îngheț de ți se albesc genele. Dacă te respecți ca femeie și vrei să fii respectată, îmbracă-te în așa fel încât să fii privită ca o femeie, nu ca un obiect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *