Nescrise...

Poveste negru-alb

07/22/2015

Nu avusesem o zi tocmai bună. Dar s-a întâmplat ceva. S-a întâmplat exact aşa cum trebuia să se întâmple.

O străduţă cu sens unic şi asfalt încins. Deodată, am auzit un miorlăit slab şi piţigăiat.Vocea se auzea din coşul de gunoi de pe marginea trotuarului. Înăuntru era o pungă de Kaufland legată zdravăn cu un nod. Mi s-a părut că plasa respiră. O jumătate de oră mai târziu eram din nou acolo cu o foarfecă. Am îmbrâncit plasa. O respiraţie aproape insesizabilă şi un scâncet slab. Am tăiat plasa. Ceva ce părea o faţă de pernă făcută ghem. Ştiam că mai trebuie să fie ceva. Într-un final, despachetând ghemul, am găsit ceea ce trebuia să găsesc.
Mic, tremurând şi speriat, pe fundul coşului de gunoi, stătea un sufleţel cu cordonul ombilical înfăşurat în jurul lui. Ceva mai târziu, când micuţul trăgea cu poftă din seringa cu lapte, am realizat că ţineam în mâini un erou. Deasupra noastră, sunt sigură că Dumnezeu zâmbea.

Micuţul doarme înfofolit, cu burtica plină. Îl cheamă Oreo şi este un învingător care mi-a cucerit inima.

Sunt momente în care nu pot face nimic. Am mâinile şi picioarele legate, concentrându-mă la următoarea gură de aer în îmbrăţişarea dejnădejdii. Dumnezeu îmi demonstrează că nu pot face nimic. Dar El poate. Mâinile Lui îmi dezleagă lanţurile şi sunt pusă pe stâncă, la umbra aripilor Lui. Sunt nimic. Dar Dumnezeu e totul. În fiecare zi îmi dă din splendoarea Lui şi mă face să înţeleg Iubirea fără margini.

După o zi în care am început să cred că nu mai există nimic bun, Dumnezeu face o minune chiar în faţa mea. Azi am văzut speranţa născându-se în mâinile mele. Am văzut-o cum trage aer în piept şi cere să fie hrănită. Am ţinut speranţa în palme, şi l-am văzut pe Dumnezeu lângă coşul de gunoi, locul în care omul se scufundă întemniţat de propriile-i fapte şi gânduri. L-am văzut pe Dumnezeu întinzându-şi Mâna şi ridicându-mă pe umerii Lui.
Plângeam pentru Harul nespus de mare.

Fotografie: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *