Interviuri

Despre jurnale

05/02/2015

Astăzi discutăm despre jurnale cu băieţii de la SkooBooks, Alex şi Marius.

skoobooks

De unde vine denumirea de “SkooBooks”?
Denumirea ne vine din trecut…de când ne-am propus noi să facem jurnale pentru vânzare … ne trebuia un nume şi după un brainstorming în doi, a ieşit SkooBooks; adică Books văzut în oglindă … ştim că poate nu e un nume prea inspirat, dar asta a fost.

Ce vă inspiră să meşteriţi chipul unui jurnal?
Intrebarea asta ne este pusă foarte des şi de fiecare dată avem acelaşi răspuns: Picasso avea o vorbă care, cel puţin la noi, este perfect valabilă: “Inspiraţia vine, dar trebuie să te găsească muncind”… şi cum noi petrecem cea mai mare parte a timpului în atelier, ea vine de la sine. Plus că atunci când nu suntem la atelier mergem prin târguri de antichităţi, magazine second-hand, curţi părăsite, unde găsim diferite genţi, accesorii de aplicat pe coperţi, bucăţi de lemn etc.

V-aţi certat vreodată din cauza ideilor diferite?
Nu! Chiar considerăm că e bine să avem idei diferite; dacă avem două idei diferite, le punem pe ambele în practică…
Idei diferite = jurnale diferite.

Ce rol are munca în echipă în atelierul SkooBooks?
Ne ajută foarte mult. De obicei, când avem mai mult de lucru avem sarcinile împărţite: unul dintre noi se ocupă de partea de legătorie, altul de copertare, unul răspunde la mailuri, altul trimite coletele şi tot aşa. In felul ăsta stresul e mai mic şi nu ne încurcăm unul pe altul.

Cum aţi defini jurnalul?
Jurnalul este o combinaţie între o bază de date plină cu amintiri şi pădurea de unde ţipi cât te ţin plămânii, şi unde îţi verşi frustrările şi supărările. Cel puţin asta e idea noastră; cred că până la urmă jurnalul este ceva ce vrea fiecare să fie pentru el, un simplu caiet sau un prieten de nădejde în care găseşti mereu un ajutor.

Ce rol joacă aspectul unui jurnal?
Ştim că de obicei nu trebuie să judecăm cărtile după copertă, dar în cazul jurnalelor noastre coperţile joacă un rol definitoriu. Fiecare jurnal capătă personalitate în funcţie de cum ne jucăm cu el: poate exprima duritate sau, din contră ceva mai feminine şi aşa mai departe; unele sunt făcute când suntem mai nervoşi, altele când suntem bine dispuşi şi asta se vede şi pe jurnale. Oricum, fiecare cumpărător al nostru este atras în prima fază de aspectul jurnalului, pentru că găseşte acolo o mică părticică din el. 

Dacă vreţi să intraţi în posesia unui jurnal, îi găsiţi http://skoobsbooks.blogspot.ro/ sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/skoobs.books?fref=ts.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *