Interviuri

De vorbă cu Alina Ilioi

01/21/2016

– Cum te-ai defini în trei propoziții?
– Nu cred că m-aș putea defini, pentru că încă nu sunt complet definită, fiind în permanență într-un proces de cunoaștere a sinelui și de șlefuire a caracterului. Dar, dacă ar fi să spun ceva despre mine, ar fi că sunt o persoană complexă și simplă, puternică și fragilă, optimistă și realistă.

– De multe ori îl menționezi pe Dumnezeu în postările tale. Ce rol are El în viața ta?
– Rolul principal, și totuși, încă se poate și mai mult! Dumnezeu (și când vorbesc de El, zâmbesc) este Prietenul meu, Confidentul meu, Profesorul meu! Cel la care alerg când sunt fericită, și când sunt tristă. Cel pe care sper să-L aleg mereu… indiferent care ar fi miza.

– Ce te impresionează cel mai mult la un om?
– Bunătatea inimii, chiar dacă a suferit mult. Când văd un om bun, cald, blând, îmi vine să-l iau în brațe și să-l strâng tare.

– În ce cuvânt s-ar întruchipa cea mai mare teamă pe care o ai?
– Hm… Distanță. Îmi e teamă să nu mă distanțez de Dumnezeu fără să realizez, fiind ocupată cu viața asta tumultoasă.

– Ce faci la finalul unei zile proaste?
– Plâng, ca să mă descarc. Apoi, îmi spun că mâine cu siguranță o să fie mai bine.

– Dacă ai putea trimite o scrisoare care s-ar multiplica pentru fiecare om de pe Planetă, care ar fi esența cuvintelor transmise?
– Aveți curajul să iubiți! Nu mai fugiți de sentimentele reale, opriți-vă. Savurați fiecare moment, pentru că nu vă mai întâlniți cu el. Zâmbiți mai des. Faceți fapte bune. Nu persistați în greșeală. Nu fiți ocupați să colectați lucruri inutile în timp ce pierdeți esența. Și mai presus de toate… IUBIȚI! Iubiți din toată inima, din tot sufletul și din toată ființa!

– Citat preferat?
– Nu am o culoare preferată, o mâncare preferată, o mașină, un oraș, un loc etc. Așadar, nu am nici un citat preferat, pentru că mă bucur de fiecare în parte, diferit…

Fotografie: Dacian S. Foldi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *