Nescrise...

Către iubitul prietenei mele

12/09/2016

Îți scriam asta în noaptea dinaintea zilei tale de naștere. Am scris textul pe telefon în timp ce mă gândeam la anii petrecuți împreună, în banca aia care se mișca atunci când scriam după dictare. Îți amintești? :))

Îmi vin acum în minte o groază de întâmplări din liceu. Coronițele de la Cristina, râsetele din timpul orelor și… cât a trecut?

Gândurile mele pentru tine sunt aceleași. Și să nu uiți că Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta dela tine, şi legămîntul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine. Isaia 54:10

La mulți ani, draga mea! Multe binecuvântări și… să ne revedem cât mai curând!!!!

E 0:49. E ziua ei. E născută în 10 DeCembrie – luna cadourilor, luna iubirii, luna în care nimeni nu are scuză suficient de bună ca să stea pe margine și să nu intre în bucuria întregii lumi.
E ziua ei. O cunosc de 3 ani și câteva luni, dar îmi pare că o știu de-o viață și poate că nu m-aș mira dacă într-o zi cineva mi-ar spune că suntem surori. Cu ea mă simt întotdeauna în largul meu. Știi, eu sunt foarte ciudată. Acum râd, acum sunt ironică (bine, sunt și sadică), acum parcă duc tot universul pe umeri, așa posomorâtă pot fi. Ea face parte din toanele mele. Se pliază pe stările mele enervant de schimbătoare și ciudate și ține pasul cu toanele mele. Sau, mai bine zis, mă face să țin pasul cu ea. Am învățat de la ea să râd din toată inima. Să râd la micile miracolele ale vieții, să râd cu poftă, să râd. O admir.

Tinere, când ai să dai de fata asta, să te consideri cel mai norocos băiat din lume. Fata asta ascunde o comoară în inima ei. Ai face bine să fii drăguț cu ea. Tatăl ei conduce lumea.
Da, are defecte. E femeie și asta le scuză pe toate. Perfecțiunea mă sperie. Ce ar fi femeile fără poșetele lor pline ochi cu tot felul de chestii? Sau fără colecțiile de pantofi? Sau fără mania cumpărăturilor? Sau fără câte o prăjitură arsă din când în când? Să fim serioși. Nu vrei să te însori cu o guvernantă.
Dacă ai de gând să o iubești doar o noapte, și asta înainte să îngenunchezi înaintea inimii ei, te sfătuiesc să pleci. Fata asta n-are inimi de pierdut cu tine. Nu are inimă de riscat, de făcut experimente. Nu! Are o singură inimă. În toți anii ăștia de liceu în care am împărțit aceeași bancă, același pix, aceeași portocală și aceleași idei, am aflat câte ceva despre inima ei. Are nevoie de dragoste mai mult decât ți-ai putea imagina. Are nevoie de ceva mai mult decât o dragoste de film cu happy-end sau dragostea din vreo carte de-a lui Jane Austen. Dacă te hotărăști să îi cucerești inima, gândește-te bine înainte. Îi iei inima pentru a pune în ea toată dragostea ce i-a lipsit ani de-a rândul. O iei pentru a aprinde luminița care s-a stins în nopțile în care ea plângea printre străini.
Să știi că ea visează la tine de pe acum. Nu știu dacă ea va putea să îți spună toate astea, așa că ți le spun eu.
Ai răbdare cu ea. Ai toată răbdarea pe care n-am avut-o eu, în egoismul meu și în mândria mea. De multe ori ea a fost mai puternică decât mine și mi-a dat bobârnacul de care aveam nevoie, dar să știi că ea are nevoie de tine. Pașii ei obosesc. Ochii ei lăcrimează. Inima ei suspină atunci când nimeni nu o vede. Are nevoie de ajutor în călătoria prin această lume. Are nevoie de chipul lui Dumnezeu oglindit în tine. Are nevoie să-și amintească de Creatorul care într-o zi a șoptit inimii ei să bată. Are nevoie să audă că e iubită. Merită toate astea.

Să o asculți. Să râzi cu ea. Să-i duci geanta chiar dacă te va refuza de fiecare dată. Să îi spui că e frumoasă. Să-i spui că o iubești chiar dacă va îți va arde cămașa ta preferată. Dragostea nu face grămăjoare sub covor. Dragostea uită, acoperă.
Vreau să vin la nunta ei și să văd că plânge de fericire. Vreau să văd acel sărut al unei „true love”, așa cum și-l imaginează ea încă de pe acum. Vreau să o văd alături de un fiu al cerului. Vreau să o văd radiind fericire.

E ziua ei. Ziua prietenei mele. DeCembrie? Pentru că descopăr frumusețea lui Dumnezeu în colega de bancă și prietena mea. Pentru că miracolele se întâmplă chiar sub nasul meu. Și pentru că visurile se împlinesc.

Sursă fotografie: Pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *