Nescrise...

Muzica perioadei de radioterapie

09/28/2017

„Se întâmplă, de multe ori, să îmi intre în cap melodii și versuri pe care le dezaprob total. Încerc întotdeauna să renunț la ele, dar abundența difuzării în mall-uri, la radio sau TV mă împiedică”.

Simona Pop are dreptate. Am aceeași problemă. Le auzi peste tot, ți le mai și fredonează colegii șiiii, ca să fie sigur că nu le uiți, se repetă vreun refren tâmpit când sună telefonul cuiva.
La mare, pe terasă. La masă. Aceeași problemă. Îți dai seama că e o problemă maaaaare când începe un puști de 7 ani să fredoneze ceva cu doar leii se iubesc așa. Nu te poți înțelege om cu persoană. În concediu. Din cauza pieselor care se aud la maxim. Să nu mă înțelegeți greșit. Îmi place muzica. Am cochetat cu ea 12 ani. Și nu m-am oprit. Mi-au plăcut corurile. Repetițiile de cor. Cântam până vineri seara și erau momente sublime. Orchestra, instrumentele, partiturile, vocile coriștilor… Muzica e printre cele mai grozave lucruri pe care Dumnezeu le-a creat.

Cum se apropie facultatea, drumurile care nu se mai termină, orele în care televizorul va fi pornit și vor începe iaaaaaaaar hit-urile momentului, m-am hotărât să-mi reînnoiesc playlist-ul pentru că uneori ai nevoie de o oază în care să auzi cuvinte încurajatoare și mesaje care să îți dea bobârnacul de care ai nevoie ca să poți continua. Aseară, am dat de piesa pe care Simona Pop a distribuit-o. M-a atras descrierea. Piesa originală a fost difuzată de mii de ori vara asta și nu cred că e cineva care să n-o fi auzit până acum. Nu am nimic cu tipul, însă cu versurile pe care le-am toooot auzit, nu am fost de acord. Și asta ține de mine, de principiile mele, decreșterea mea. Atât. E teribil de enervant să mergi la magazin dimineața, să auzi o piesă și să o fredonezi fără să vrei toată ziua. Alternativa propusă de Beckah Shae e genială. Dacă tot fredonez melodia, măcar să schimb cuvintele.

Oficial, e piesa mea preferată pe perioada radioterapiei, spune Simona despre If Ed Sheeran’s „Shape of You” were a Christian song . Simona, mi-ai amintit iar despre minunățiile pe care Dumnezeu le face din cioburi. Mie îmi place mult, muuuuult asta: Set to be Holy.

Voi ce ascultați? Aștept să-mi scrieți pe adresa rubricamiculprint@yahoo.com și să-mi spuneți ce e pe repeat la voi 🙂

Fotografie: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *